Wednesday, 16 August 2017

Kembara Shanghai - Yuyuan Street

Entry sebelum usha SINI...


Tarik nafas SS... Tarikkk... Hembusss... Tarikkk lagi... Pushhhh! Ha Ha Ha... Nak mulakan entry ni kena tarik nafas dalam dalam... Sebab... Entry ni panjang! Panjang dengan gambor jek... He He He...

Mari kita teruskan...

Lepas aku mencekik kedarah Mee Tarik kat sebelah hotel... Aku and the geng pon mengoraklah langkah...

Time to shopping U'Oulssss! Yahoooooooooo... Mari lah membeli dan membelai jiwa memasing yang tengah kepanasan ini... Itu je lah terapi aku yang paling ampuh di saat ini... Bak kata Jay Emm "Naik Hidranalin I"... Hidranalin tu apa Jay Emm? Kah Kah Kah... Hidranalin ke Adrenaline???? Ke susu Anlene? Keh Keh Keh... Tak kisah lah Jay Emm... Asalkan bukan Asam Keping yang bergetar sudah! Kah Kah Kah...
* Aku gelak terkekeh kekeh tak boleh stop...

Baiklah...

Nak sopping kat mana???? Yeahhhh! Mari kita serang Yuyuan Street!

Friday, 11 August 2017

Kembara Shanghai - Mee Tarik

Sebenornya... Aku pon tak tahu nak beri tajuk apa pada entry ni... He He He... Sebabnya... Aku tak tahu nama restoran halal yang aku pegi kat Shanghai ni... Ada papan tanda... Tulis ntah cong ceng cong ceng apa aku bukan reti baca... Keh Keh Keh... Jadi... Aku main bantai je letak tajuk 'Mee Tarik'... Tajuk asal boleh je laa eh dari bogel tak bertajuk... Kanssssss? Ha Ha Ha...

Restoran ni betul betul selang beberapa kedai jek dari Blue Mountain Youth Hostel... Tak susah pon nak mencari... Memalam pon restoran ni masih bukak... Ada beberapa kali We'Ouls beli nasi kosong kat restoran ni... Sebab... Nak makan dengan lauk Bang Brahim yang di bawak dari Malaysia...

Biasanya restoran Halal di China akan di cat dengan warna hijau... Tak halal warna merah...

Tuesday, 8 August 2017

Kembara Gagdet - DRONE

Lately... Aku busy bebeno... Nak menguap pon tak sempat... Aku banyak benda nak urus... Haihhhh... Kalah Rani Kulop nampak gayanya... Iskksss... Ditambah belakang badan aku ni tetiba salah urat... Adehhh... Sakit giler...

Ok... Aku nak curik masa untuk rehat jap... Aku nak share apa yang aku dapat ni... 

DRONE!

Yeahhhh! DRONE! Gosok gosok mata... Lagi... Lagi... Gosok jangan tak gosok...

Makkkk aihhhhh... Sape yang baik hati hadiahkan aku DRONE ni????? Macam tahu tahu jek aku mengidam DRONE! Adehhh... Baik ngaku cepat! Cepat ngaku! Sape beri aku DRONE ni??? Cakapppppppppp! Cakap Tipahhhhhh! Sape buntingkannnnn kawwwww???? Ehhhhh... Ke situ lak!

OK... 

Aku nak orang yang beri aku DRONE ni mengaku kat komen ok... Kalu tak... Aku tak nak terbangkan DRONE ni!
* Nada ugut! Matik lahhh sape nak ngaku... Ha Ha Ha...

By the way... Thanks so much pada si pemberi... Cepat ngaku! He He He... 

Disebabkan DRONE ini adalah hadiah... Jadi... Aku pon tak tahu berapakah harganya... Sorry...

Mehhh... Kita Unboxing!

DRONE ini sebesar tapak tangan aku je... Merah menyala... Memang tampan anggun kacak jelita U'Ouls! Perghhhh!

Thursday, 3 August 2017

Kembara Shanghai - Blue Mountain Youth Hostel

Entry sebelum boleh petik SINI...


Hello everyone.... Ni how maaaaaaaaa??? Wo ai niiiiiiii! Matikkkkkkkk laaaa... Lainnnn di tanya lain di jawap... Mahu kena hambat dengan nyonya jual itik gantung bau hapak tepi jalan tuh...

Haiiiiiyaaaaaa... Lamanya aku menyepi dari menulis entry Shanghai ni... Kalu ikutkan hati yang bagai dihiris hiris ni... Malas dah aku nak sambung... Namun... Demi sebuah kenangan... Ku gagahi jua... Cewahhhh!

Baiklah...

Sepanjang aku di Shanghai... Aku hanya menginap di sebuah hotel sahaja ye... Hotel yang diberi nama Blue Mountain Youth Hostel... Harga cuma CNY 840.00 untuk bertiga selama 4 malam... Mahal ke murah?

Sebelum ke sini... Sempatlah si HH tu call dari Malaysia... Bertanyakan macam macam kat staff situ... Termasuklah Subway station dan Exit paling hampir dengan Hotel ni... Not to worry... They Speak English well...

Dan... Selama aku berada di sini... Aku sangat puas hati dengan layanan staff yang peramah... Dan bilik yang tidaklah besar tapi selesa untuk bertiga...

Tak susah pon nak cari hotel ni...