Saturday, 8 July 2017

Negeri Sembilan - Glory Beach Resort

Aku booking Glory Beach Resort melalui booking.com beberapa bulan sebelum Raya... Rezeki aku kot nak dapat offer murah stay kat sini... Harga untuk satu apartment cuma RM 316.00 untuk 3 hari 2 malam... 

Pada aku ok sangat dah harga tu... Apartment 2 bilik... Nak murah macamana lagi Aci hoiiii... Ha Ha Ha...

Glory Beach Resort ni agak strategik... Tak jauh dari bandar... Dan tak jauh dari KLIA... Kalu nak naik shuttle ke Airport pon boleh...

Cuma... Yang tak berapa best adalah parking space yang agak limited terutama waktu perayaan... Aku rasa pihak resort patut lebih alert laa... Sediakan kupon parking ke kan... Sebab aku perhati... Ada orang sewa 1 apartment 2 bilik suppose untuk berdua atau bertiga... Tapi angkut seramai tidak umat... Pastu parking space penuh dengan kaum kerabat... Aku yang bawak cuma satu kereta  terpaksa parking luar jalan... Patut ke?

Sama macam food yang disediakan... Pada aku... Food yang disediakan tak berbaloi dengan harga... Kalu nak compare dengan resort lain yang pernah aku stay... Aku rasa Glory Beach Resort agak teruk... Menu kurang... Meja dan tempat duduk pon kurang pada waktu perayaan... Adehhh... Tak selesa...

Selamat datang ke Glory Beach Resort... He He He...

Entrance...

Mari check-in...

Ada kedai runcit... Souvenir pon ada... Tapi mahal...

Pantai...

Entah lah... Aku tak berapa suka sangat pantai Laut Selat Melaka ni... Kotor... Tu pon ada jugak orang mandi... Adesss...

Damai...

Ada Mini Zoo...

Nak memanah pon hado...

Nak nengok penyu pon hado... Tapi berkunci... He He He...

Penuh dengan Dugong... He He He...

Nampak meja macam banyak kan? Hakikatnya ada yang terpaksa makan berdiri... Adehhh...

Hall...

Luas dan selesa... 

Master bed room...

Bilik satu katil bujang...

Toilet satu jek...

Ruang makan...

Dapor... Ada peti ais... Dapo gas tak ada...
Tempat jemur baju...

Towel dan Toiletries pon hado...

Mari ngopi...


- XOXO -

38 comments:

  1. Tgk gegambo tu rasa mcm ambik gambo dari siling eheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah.. SS panjang siling macam cicakman.. keh keh keh...

      Delete
  2. Kena belajar dari SS ni mcm mana nk ambik gambo cenggitu..lawo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambo Jay Emm tengah menguap lagi lawo... keh keh keh

      Delete
  3. Glory beach resort sinonim dgn india! Ramai betul india stay kat sini angkut kaun kerabat penuh 1 apartment tu sbb parking full...tawaf berkali2 x dpt parking

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu pegi pekan pon... Memang ramai india... betul laa kot... ha ha ha

      Delete
  4. Bab food pun sama...dah la x byk choice harga per person mahal mmg x berbaloi..tima kasih SS dan HH lanje titiew

    ReplyDelete
  5. Bab mandi laut tu...hurmmm ada jgk org mandi air laut kat sini..adeh! Lagi best kat air papan mersing 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air papan tu laut china selatan... bukan selat melaka...

      Delete
  6. Harga dah murah..cuma bab parking n food kena improve lg

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. tepi laut laaaa sangat kak... ha ha ha....

      Delete
  8. Yg bwk umat ramai tu jenuh rebut toilet..dah satu je

    ReplyDelete
  9. Kotor x kotor aslkn berpantai hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. siap ada yang mandi tu... adehhhh....

      Delete
  10. service apartment kadang macam kurang bersih, kurang maintenance

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul... masa SS sampai tu... dan dan aircond licking... time tu baru nak isi gas...

      Delete
  11. tak ada dapur gas? bukan SS ada cakap u olls masak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak dalam rice cooker je cik sal... ha ha ha

      Delete
  12. dulu pernah duduk sini sebulan utk kursus usahawan.. boring gila dulu tempat ni.. skrg nampak dah cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi pada SS still nampak buruk... he he he

      Delete
  13. Cici suka pool dia je. apt okay lah. tapi bab makan tu memang agak sedeyy sikit. hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya mandi pool kalu time ramai orang ni... Anak sedara SS pernah kena serang virus sebab mandi pool...

      Delete
  14. SA x berapa suka kat GBR ni...x tau la kenapa..pantai pun x cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kureng skit laa dari segi pemandangan... Selat melaka most mcm tu...

      Delete
  15. SS;

    GBR kan ada gak timeshare/company punya apartment ... sebab tuh agak crowded !!!

    Dulu lagi teruk kot ... ngan facilities banyak rosak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul... ada yang nak dijual... mungkin dah byk pesaing hotel lain kot

      Delete
  16. Erk camno Ss panjat siling ambil gambo yerk. *garu pala kut ado putu bambu* emmm muskil di hati.

    ReplyDelete

Komen tu jangan skema sangat! Ha Ha Ha...